Annons

11 veckors bebis kämpar mot corona – nu vädjar förkrossade mamman att folk ska ta sitt ansvar

Annons

Lille Ares Banister är bara 11 veckor gammal, men har redan drabbats av det nya Coronaviruset. I måndags lades han in på sjukhus med hög feber – och nu vädjar mamman till allmänheten.

Ares fick en tuff start på livet. Knappt tre månader gammal har han redan drabbats av Coronaviruset och blev så dålig att hans mamma, 30-åriga Jodie Banister, tvingades att uppsöka vård.


”Så medan ni alla skiter i…”

I ett inlägg på Facebook, skriver Jodie:

”Så medan ni alla skiter i vart ni bör röra er, utan ett enda bekymmer i världen, och går till affären varje dag för de absoluta nödvändigheter som ni precis kom på att ni behövde eller går på 3 timmar långa promenader som ni aldrig tidigare har gjort i era liv…

Så har vår 11 veckor gamla BEBIS precis testats positivt för covid-19. Vi har inte varit ute på veckor men tyvärr måste Christian fortfarande gå till jobbet och se till så att affärerna har mat på hyllorna, redo för er att plundra och samla på er.

Om ditt arbete inte har en viktig samhällsfunktion, snälla stanna hemma!!!!! Snälla, snälla börja lyssna, för hela vår värld har just vänts upp och ner!!!”


Kände att något inte stod rätt till

Efter att Ares börjat visa sjukdomssymtom, höll Jodie ett extra vakande öga på honom. När temperaturen började stiga drastiskt ringde hon läkaren, men fick höra att hon inte skulle oroa sig och att hon skulle hålla bebisen hemma.

Men hennes modersinstinkt tog över, och 30-åringen kände att någonting inte stod rätt till. När Ares ”blev värre och värre”, lyckades hon få kontakt med en ledig läkare.

”När jag var i telefon med honom, så steg temperaturen till 40,1 grader. Läkaren höll med om att det var oroande och sa att jag borde ta honom till sjukhus.

Först trodde de att det var hjärnhinneinflammation och pumpade honom full med antibiotika och vätska. De testade honom bara för covid-19 i förebyggande syfte.”

”Jag var i total chock”

Men senare visade det sig alltså att det var just coronaviruset covid-19 som lilla Ares hade insjuknat i.

”När testet kom tillbaka positivt, var jag bara förbluffad. Rädslan och paniken slog in och jag var i total chock. Jag satt bara där och grät. Det var fruktansvärt. Det första du automatiskt tänker är att han kommer att dö. Jag var så rädd.”

”Jag tittar konstant till honom för att se så att han andas. Jag är väldigt tagen och trött, jag har knappt sovit. Jag tror att de har låtit mig stanna med honom eftersom jag ammar. Vi är i ett sidorum i änden av korridoren, så vi har avstånd från alla andra.

Vårdpersonalen har varit bra, men de håller sitt avstånd och kommer bara för att göra sina undersökningar.”

Jodie säger också att de tar varje dag som den kommer just nu. Eftersom det inte finns något vaccin mot covid-19 så är det också det bästa de kan göra, men jag tycker verkligen att vi ska sända familjen våra tankar och hoppas på ett snabbt tillfrisknande.

I en uppdatering på Facebook skriver Jodie också att familjen äntligen har fått komma hem från sjukhuset igen. ”Vi är så otroligt glada och stolta över vår pojke som har kämpat mot det här hemska viruset. Skickar vår kärlek till alla, snälla stanna hemma och snälla ta det försiktigt.”


Nu skickar vi all vår kärlek och massa kramar till lilla Ares, och önskar honom ett fortsatt snabbt tillfrisknande!

Sverige och Storbrittannien har visserligen följt olika strategier för att få kontroll över Coronaviruset – men hennes ord stämmer in lika bra här som någon annanstans i världen just nu.

Annons