Andreas såg 15-årig flicka omringas och sextrakasseras – då gjorde Andreas det enda rätta - ViralKing.se

Andreas såg 15-årig flicka omringas och sextrakasseras – då gjorde Andreas det enda rätta

Varje dag råkar tusentals tjejer ut för sexuella trakasserier och kränkningar. Och alldeles för ofta avstår folk i omgivningen från att göra något. 

Även om det inträffar på öppna platser är det inte många som griper in och räddar de utsatta. Men tack och lov finns det människor med hjärtan av guld som förtjänar att hyllas.

Andreas Neuman är en dem.

Hockeyspelaren Andreas såg hur sex killar omringade en mamma och hennes 15-åriga dotter på tågstationen och utan att tveka grep han in och räddade mamman och flickan från något riktigt hemskt. Detta skriver Arbetarbladet.

Efter att ha spelat hockeymatch i Malmö var Andreas påväg till Hofors, men innan han skulle kliva på tåget såg hur ett par killar omringade kvinnan och flickan.

– Sex stycken omringade en mamma och dotter, hon var kanske 15 år, och man såg att de var obekväma. När de försökte ta sig ur ringen knuffade killarna in dem igen, berättar han för Arbetarbladet.

Andreas berättar hur en av killarna höll i en tidning, medan en annan höll i en tom PET-flaska,  som de daskade den unga flickan i rumpan med. Det fick Andreas att koka.

– När de försökte ta sig ur ringen knuffade killarna in dem igen, säger han till tidningen.

– Jag sprang dit och tacklade mig in i ringen. Det blev tumult och jag ramlade ner på marken med en av killarna. Då backade de andra därifrån och sen sprang alla därifrån, säger han till Arbetarbladet.

Mamman och dottern kunde sedan tacka Andreas för sitt fina ingripande innan de skiljdes åt på stationen. Trots att killarna var fler än honom ingrep han, men han är irriterad över flera saker i efterhand, berättar han för Arbetarbladet.

– Jag tycker att det var förjävligt att folk inte ingrep.

Om världen hade fler personer som Andreas Neuman, skulle världen garanterat vara en bättre plats. Han förtjänar att uppmärksammas för sin insats. Dela gärna för att hylla honom.

Dela på Facebook