Annons

Därför ska du ALLTID lägga en sked med sockervatten i trädgården

Annons

Din trädgårdsmästare håller på att dö. Ja, så illa är det faktiskt. Bin och humlor är på många håll på väg att försvinna. Och det kan få stora konsekvenser. För ett litet bi har en större uppgift än man kanske kan tro. 

Den här minskningen har redan börjat ge stora konsekvenser. Alla bin har en större uppgift – nära en tredjedel av den mat vi människor äter är pollinerad av dessa insekter. Det är ett ”jobb” som värderas till flera hundra miljarder kronor, skriver Naturskyddsföreningen.

David Attenborough, 92, har kämpat för djuren, miljön och naturen under hela sitt liv.

Ni kanske känner igenom honom som TV-presentatör för olika naturprogram.

Nu har denna pionjär och legendar ytterligare ett viktigt budskap, som jag tycker alla borde lyssna på.

”Denna tid på året kan bin ofta se ut som om de är döende eller döda, men de är långt ifrån sanningen. Bin kan bli trötta och de har helt enkelt inte tillräckligt med energi för att återvända till bikupan. Om du hittar en trött bi i ditt hem, hjälper en enkel lösning av socker och vatten till att återuppliva ett energilöst bi. Blanda bara två matskedar socker med en matsked vatten och lägg på en sked, så att biet kan få lite extra hjälp”.

Det finns också andra sätt att hjälpa bina, skriver Naturskyddsföreningen.

Odla blommor på din balkong, i din trädgård, släng en ”fröbomb” i en närbelägen park och klipp inte hela gräsmattan – lämna kvar ett hörn med vilda blommor. Spara blommande träd och buskar. Bina älskar det!

Hjälp gärna till att sprida detta knep vidare genom att trycka på DELA-knappen på Facebook.

Annons