Annons

Det här händer om du lägger en lök i strumpan - och det har funkat i århundraden!

Annons

Det låter konstigt att stoppa lök i dina strumpor när du sover, men i flera hundra år har lök hjälpt till att göra människor friska!

Bloggaren Jennifer Thompson driver en hälsoblogg och skriver där att ”du kan absolut ge lök-tricket en chans, du har inget att förlora”. Många av hennes följare provade detta och hon fick många positiva svar!

1. Reflexologer säger att det finns över 7000 nerver i varje fot, som leder till olika organ i kroppen. De kan gå till bröstet, huvudet, öronen, magen och så vidare.

2. Eftersom lök har så otroliga effekter på kroppen, är de väldigt bra att använda om man känner sig lite sjuk. Lök är nämligen både antiinflammatoriskt, antibiotiskt, bakteriedödande och virushämmande.

laok2c

3. Om du lägger en skivad lök intill dessa nervtrådar i fötterna, kommer de därför att hjälpa till att läka inflammationer och virus i din kropp. Löken kommer även att döda bakterier och hjälpa till att rena blodet. Bara skiva en gul eller röd lök, lägg i strumpan och gå och lägg dig. Det kommer verka medan du sover.

4. Dessutom hjälper löken att frigöra toxiner från kroppen, speciellt levern. Metoden har använts sedan 1500-talet, framför allt i österländsk medicin - men många använder metoden även idag och kan svära på att det fungerar. Värt att prova nästa gång kanske?

Dela gärna detta med dina vänner på Facebook!

Annons