Annons

Busschauffören misstänker att en pojke har kidnappats. Då stannar han bussen och gör något genialt!

Annons

En 3-årig pojke försvunnit från sin mamma vid ett bibliotek utanför San Francisco, USA. Ungefär en timma senare upptäckte denna busschaufför, Tim Watson, en man och en liten pojke på sin buss som matchade beskrivningen som skickats ut av polisen.

Tim reagerade inte till en början, men såg sedan att pojken var tårögd. Tim har själv två barn, och det var här hans fadersinstinkter slog igång. Tim genomförde då en briljant plan för att rädda pojken, utan att kidnapparen skulle misstänkta något.

Vid en hållplats gick han bak i bussen och sade till passagerarna att han letade efter en grön ryggsäck som någon glömt kvar. Det han egentligen gjorde var att gå tillräckligt långt bak för att kunna se pojken ordentligt, och kolla om hans kläder passade beskrivningen av offret.


När han sedan satte sig i förarsätet igen, ringde han tyst polisen och förvarnade dem. På nästa hållplats var polisen där, och kunde gripa kidnapparen på plats. Pojken, som var traumatiserad av händelsen, kunde snabbt återförenas med sin oroliga mamma.

Tim hyllas nu som en hjälte av mamma, polisen och föräldrar över hela världen. Vi vågar knappt gissa hur det skulle ha gått om Tim inte varit så snabbtänkt och vågade agera i denna situation.

”Jag gjorde det som jag tror alla föräldrar skulle gjort i min situation”, säger han i en intervju.

En sann vardagshjälte!

Annons