Annons

Den gamla pappan orsakade uppståndelse i restaurangen; när hans son reste sig upp blev alla tysta

Annons

Hur mycket älskar du din pappa? Skulle du vara villig att skydda honom i en situation som denna? Läs den här historien, vad skulle du göra om det hände dig?

En son tog med sin gamle far till en restaurang för att äta middag.

Då pappan var väldigt gammal och svag tappade han ut mat och spillde ner sin skjorta och sina byxor medan han åt. De andra gästerna på restaurangen tittade med avsky på det som utspelade sig och flera skakade på huvudet. Sonen satt dock lugnt bredvid och tycktes inte bry sig om de andra gästerna.

När de hade ätit färdigt tog sonen, som inte verkade skämmas ett dugg, med sin pappa till toaletten. Där sopade han bort smulor, tvättade av fläckarna från pappans kläder och kammade hans hår. När de kom ut från toaletten satt hela restaurangen och tittade på dem i tystnad. De andra gästerna tycktes vara oerhört förvånad över hur någon kunde skämma ut sig så fullständigt bland folk.

Sonen betalade räkningen och började långsamt gå ut från restaurangen medan han höll sin pappa i armen.

Plötsligt ropade en äldre man som satt i restaurangen till sonen:

”Du lämnade ingenting kvar eller?”

Sonen svarade vänligt ”Nej, det gjorde jag inte.”

Varpå den äldre mannen svarade: ”Jo, det gjorde du visst det! Du lämnade en riktig lektion till alla söner och skänkte hopp till alla pappor.”

Hela restaurangen tystnade.

Att ta hand om våra nära och kära är bland det finaste vi kan göra. Dela gärna det här vidare om du håller med om att sonen är ett föredöme för oss alla.

Dela den här berättelsen med andra.

Annons