Annons

Jeanette Höglund ryter ifrån: ''Vi som gör en insats för fattiga blir SD-smetade''

Annons

Ordningsvakten Jeanette Höglund, grundare av ideella organisationen Vid din sida, är trött på att hon och alla andra som vill hjälpa fattigpensionärer dras över samma kam som SD-anhängare. I en debattartikel i Expressen menar Jeanette att hon inte vill förknippas med SD.

– Nu vill jag tydligt deklarera, en gång för alla: Hjälporganisationen Vid din sida är helt opolitiskt. Vi har inga band till något parti. Vi har bara ett fokus: att hjälpa fattiga pensionärer, skriver Jeanette.

Jeanette Höglund är eldsjälen som tar hand om de gamla och fattiga. Hon startade hjälporganisationen ’Vid din sida’ i september 2016 och har jobbat intensivt med den vid sidan om sitt ordinarie jobb som ordningsvakt. Det var i jobbet hon först kom i kontakt med de gamla, fattiga och bortglömda. 


Under en demonstration i våras frågade Jeanette publiken om det var någon som ville kliva upp på scenen och säga några väl valda ord. De två som klev upp var Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, och  Elisabeth Svantesson som är andre vide ordförande för Moderaterna.

Det var startskottet för diskussion på sociala medier om Vid din sida stöttar SD, vilket Jeanette nu ryter ifrån mot.

"Att Jimmie Åkesson talade betyder inte att vi på något sätt som organisation förordar något parti eller någon partiledare. Nu har våra kritiker pekat på att min pappa Gert Höglund, i styrelsen för Vid din sida, är aktiv i SD. Han har nu beslutat att lämna Vid din sida eftersom hans politiska sympatier tar fokus från den viktiga verksamhet som vi bedriver", skriver hon i sin debattkrönika.

Hon avslutar med att klart och tydligt skriva:

”Vi har inga band till något parti. Vi har bara ett fokus: att hjälpa fattiga pensionärer.”


Dela om du vill hjälpa Jeanette att sprida hennes budskap.

Annons