Annons

Sjuksköterskan Erika ryter ifrån – mot skidturister i pandemin: ''Ett hån mot oss som jobbar''

Annons

Efter den senaste tidens rusning till de svenska skidorter fick ambulanssjuksköterskan Erika Carljo nog. Hon skrev ett uppmärksammat inlägg på Facebook och utvecklade sina tankar hos NWT.

– Det kändes som ett hån mot oss som jobbar. Det känns som att vi arbetar i motvind, säger Erika till Nya-Wermlands Tidningen.

Sportlovsveckorna pågår för fullt i Sverige. Något som vanligtvis betyder fullt tryck vid landets populära skidorter.

Och trots att ingenting är som vanligt med den rådande coronapandemin, har skidturisterna likväl flockats vid orter som Sälen och Åre.

Byborna i Sälen har vädjat om att turister ska visa respekt och följa restriktionerna. Från Åre har det kommit uppgifter om enorma köer i skidbackarna – och i region Värmland har man larmat om att folk ”tagit semester från pandemin”.

En av dem som förståeligt nog är irriterad på detta ”fenomen” är sjuksköterskan Erika Carljo som först genom sociala medier röt ifrån, för att sedan utveckla sina tankar i lokaltidningen NWT.

Erika arbetar till vardags som anestesisjuksköterska på ambulansen i Säffle, och var i helgen på väg till Karlstad när hon fick syn på mängder av bilar. Dessa bilar hade takboxar och var fyllda med skidutrustning – perfekt för en fjällresa.


I ett inlägg på Facebook delade hon med sig av sin bedrövelse.

”Visst, det finns dom sköter det snyggt. Med matsäck i bilen, stannar för sig själva och rastar, som har sin egen stuga. Absolut. Men inte alla dessa bilar. Inte en chans. Samt att händer det dig något i annan region – så har du ändå gjort ”fel””, skriver hon på Facebook.

Och på en närliggande vägkrog var det fullsmockat med bilar, mest troligt tillresta semesterfirare.

”Jag kör vidare i min gulbil. Med högre blodtryck än innan den resan. Med en frustration och besvikelse. Jag vill också på skidsemester med min familj. En dagstur i min egen region må vara okej. Det kan jag tycka. Men en hederlig fjällsemester. Jag längtar också”, skriver hon.


Trots den ilska och besvikelse som Erika kände där och då, och känner även nu, så jobbar hon vidare. Med att rädda liv.

”Jag är bitter. Jag tar på mig mitt visir och andningsskydd igen. Jobbar vidare, för Er”, skriver hon på Facebook.

Föga överraskande har inlägget fått stor spridning runt om i landet och det är sannerligen inte för intet.

I en intervju med Nya-Wermlands Tidningen utvecklar Erika sina tankar.

 – Det kändes som ett hån mot oss som jobbar. Det känns som att vi arbetar i motvind, säger Erika till NWT.

Vad tycker du om det här? Lämna gärna en kommentar!

Annons