Annons

9 tecken på att din katt verkligen älskar dig

Annons

Vissa säger att katter inte är snälla och det är knappast sant. Även om det kanske är sant att katter inte är bra på att visa känslor som hundar, men de gör det fortfarande på ett subtilt sätt. Du måste vara skarp för att se den och, viktigast av allt, känna den. Här är några tecken på att din katt älskar dig. Berätta för oss hur många du kände igen i kommentarerna!

# 1 Kärlek biter … men förhoppningsvis inte för hårt!


Trots att de kan vara oväntade, säger Dr. Elizabeth Colleran, en veterinär vid Chico Hospital for Cats, att kärleksbett faktiskt är en form av kommunikation. Även om din katt kan ryta ifrån och bitas när hon känner sig överstimulerad eller upphetsad.

”Katten kan också bitas som en tecken på kärlek, i stunder när den känner en stark koppling till människan”, säger Elizabeth Colleran till Care.

# 2 Din katt följer dig som en skugga

Om din katt följer dig som en skugga, så är det en bra chans att hon verkligen älskar dig. Enligt Catster visar denna typ av beteende att din katt är intresserad och vill vara var du är. Även katter som inte brukar vara kärleksfulla kan uttrycka kärlek bara genom att vara där för dig, förklarar de.

# 3 Katten spinner

Det mest uppenbara tecknet på att din katt gillar dig. Även om katter kan spinna när de känner sig hotade eller nervösa, om din katt är avslappnad och spinner bredvid dig, så kan du vara säker på att den förmodligen älskar dig.

# 4 Knådning


Ett annat tecken på din katts hängivenhet är knådning. Enligt Catster kommer knådning från födseln när din katt stimulerade sin mamma för mjölk. "I senare liv", förklarar de, "knådning betyder tillfredsställelse, glädje och tillbedjan, speciellt om de åtföljs av dregel." Så om din katt alltid knådar på dig är du älskad.

# 5 Blinkningar eller slängkyssar

I naturen är detta ibland det yttersta tecknet på förtroende, tillfredsställelse och kärlek. Om din katt stirrar på dig och blinkar långsamt (kallas även fladdrande blinkar), så uttrycker hon att hon älskar och litar på dig mer än någonting.

Själva blinkningen meddelar motparten att ”jag är snäll”, enligt kattexperten Susanne Hellman Holmström.

# 6 Tar med sig presenter


De flesta kattägare har fått en... intressant gåva från sin katt.

Detta verkar vara vanligare med kastrerade honkatter, eftersom mammakatter lär sina kattungar i naturen att jaga och få mat.

LiveScience förklarar: ”Genom att lämna ett dött djur på baksidan eller framför dörren ser din katt sig som en naturlig mamma och ledare. Du, hennes älskande ägare, representerar hennes surrogatfamilj”.

# 7 Titta på svansen!

Kattens svans är väldigt rörlig och kan kommunicera mycket.

En svagt böjd, hängande svans betyder; ”Jag känner mig trygg”.

Högburen, rak svans med svanstippen böjd – ”Hej, här kommer jag och du är jätteintressant!”

När en katt slingrar sin svans runt benen markerar den att den är trygg med dig (och ber eventuellt om att få lite gos också).

# 8 Visar upp magen

När din katt lägger sig på ett sätt som exponerar hennes mage, säger hon att hon älskar och litar på dig. Magen innehåller massor av vitala organ.

Så i naturen är det ett område som katten sannolikt kommer att skydda. Om din katt lägger sig ner och visar henne till mage till dig, så är det ett tydligt tecken som hon älskar och litar på dig med sitt liv.

# 9 Stångas med huvudet


När katter "skallar dig" försöker de bara gnugga sitt ansikte mot dig. De har massor av körtlar som utsöndrar feromoner. Som Catster förklarar, "Varje feromon signatur är unik, precis som våra fingeravtryck är. När hon försöker lämna sin doft på dig säger hon du är min!”.

Annons