Annons

Det här är kursen som sprider sig som en löpeld i Sverige

Annons

Det finns flera saker att tänka på om man vill köpa ägg från höns som inte lever ett plågsamt liv. Det är lätt att låta sig luras av att man gör hönorna en tjänst när man köper ägg från frigående höns. Bara för att du köper ägg från frigående höns betyder det inte att alla hönor vistas fritt och kan röra sig som de vill.

Sanningen är att de flesta hönor har ett fruktansvärt liv, där de föds upp för att bli till mat. Hönor i burar kan inte flyga, inte ens sträcka ut vingarna på grund av trängseln. 

Detta är något som studenterna Emil och John har uppmärksammat. De har därför startat en kostnadsfri intensivkurs i massage för hönor.

306

Bild: Utbildningschefen Emil delar ut ett välförtjänt diplom till den anonyma bidragen Einar Ryderup.

För att gå in närmare på detta och ta reda på mer information så har Viralking intervjuat utbildningschefen Emil.

- Det är kul att så många är intreserade av att ta hand om djuren tillsammns med oss säger utbildningschefen till Viraling och fortsätter: Kursen i sig är till för att hylla hönor för äggen vi får genom att ge de en massage.

Varför startade ni den här kursen, vad är den huvudsakliga anledningen?

- Många här i världen vet inte hur djuren egentligen har det. Efter vår undersökning om hur djur behandlas så är det just hönor vi har uppmärksammat. Vi ser klart och tydligt att hönor inte får den kärlek och tillfredsställelse de förtjänar. Så vi bestämmde oss för att starta en kurs där intresserade människor kan lära sig att massera hönor.

Varför just massage och inte något annat?

Först tänkte starta en kurs där vi lär ut hur man kan bada en höna med sedan upptäkte vi att hönor kan bada utan vår hjälp. Då kom vi istället på att en massagekurs skulle vara det bästa då vi märkte att hönor har problem med att massera varandra då de saknar fingar.

Hur viktigt anser ni att detta är?

- Vi anser att det är både vettigt och viktigt att se till att även hönor får massage. Detta är en typisk grej som fler människor borde veta hur man gör, nästan lika viktigt som att man ska kunna första hjälpen! En massage för en höna uppskattar en massage betyligt mycket mer än människor då de inte klarar av att massera varandra som sagt.

Det är många som är intresserade av kursen, hur ska ni möjlighet att kunna erbjuda så många hönor massage?

- Detta var ett problem vi insåg snabbt efter första dagen då vi inte var redo för det stora trycket på kursen. Som tur så fick vi ett anonymt bidrag av Einar Ryderup så att vi hade möjlighet att erbjuda tur och retur resa för portugisiska höns. Dessa höns har frivillig valt att åka hit för att bli masserade.

Tilldelas man en höna eller får man välja själv?

-Du väljer inte hönan, hönan väljer dig. Du kommer märka direkt om hönan valt dig för den kommer ställa sig i stridsställning mot dig, då måste du vara snabb och inta position! Du måste vara kvick för annars kan din matchning gå förlorad. Jag är rädd att man bara får en chans tyvärr.

Hur anmäler man sig till kursen?

Kursen är ett offentligt evenemang på Facebook så det är bara att klicka in och tacka ja på eventet. Här -> https://www.facebook.com/events/1511842655783630/

Annons