Annons

Forskning: Bebisar som föds i december är smartare och lever längre liv

Annons

Att få ett barn är samtidigt mycket spännande och mycket nervpåfrestande. Du vet aldrig riktigt hur det kommer att bli. Oavsett hur förberedd du är kommer det alltid att något som förstör dina planer.

Du kanske tror att det inte finns någon tid på året som skulle vara "bättre" för att få ett barn, men enligt forskare är det inte sant.

Tydligen är december den perfekta tiden att få ett barn av några olika skäl. Även om det kanske inte är din första instinkt, främst för att alla du känner med en födelsedag i december förmodligen har förklarat hur mycket det suger att dela sina firande med julen, men tydligen har de haft några fördelar hela tiden.

Det finns flera studier som har visat att födas i december faktiskt är den bästa tiden, här är varför:

Decemberbarn sover bättre


En studie fann att spädbarn födda i december somnar faktiskt snabbare och tidigare än spädbarn som föddes på sommaren. Inte bara det, utan en annan studie antydde att decemberbarn tycks vara statistiskt mer benägna att vara "morgonpersoner" än de som föddes under de andra elva månaderna under året.

Decemberbarn lever längre


Om du vill ge ditt barn den bästa chansen att leva för att se 100 år, är uppenbarligen en december-födelsedag nyckeln. Studien fann att det faktiskt fanns ett överraskande antal decemberfödda människor som levde till 105+ år.

Decemberbarn har friskare hjärtan


Studier har visat att personer födda i september - december hade en lägre frekvens av hjärt-kärlsjukdomar än resten av oss, vilket förmodligen är en del av anledningen till att de lever så länge!

Decemberbarn är snällare


Enligt en undersökning rapporteras att personer födda i december är mindre sura och lättretade än personer som föds under andra månader - särskilt juli.

Decemberbarn är mer benägna att bli tandläkare


Även om det här är lite konstigt, är det ändå intressant. Decemberbarn är statistiskt mer benägna att bli tandläkare, och även om det kanske inte är ett säljargument för vissa, är det åtminstone en bra karriär som förmodligen alltid kommer att ha arbete?

Decemberbarn är vanligtvis de smartaste i sin klass


Att vara den yngsta i klassen kan du göra dig fysiskt mindre än resten, men studier visar att de yngsta personerna i en skolklass vanligtvis är de smartaste.

Vem kunde veta det här? Känner du någon som är född i december? Tagga då den personen i kommentarsfältet på Facebook och DELA vidare artikeln till alla du känner!

Annons