Annons

Jonas Sjöstedts klockrena känga till Liberalerna: ”Inte stark – bara någon procent mer”

Annons

I slutet av oktober slutade Jonas Sjöstedt som Vänsterpartiets ordförande efter nära nio år för att bosätta sig tillsammans med sin familj i Vietnam. Han passade på att ge en ölkänga till Liberalerna.

Jonas Sjöstedt är en av de mest uppskattade partiledarna inom svensk politik. Så sent som i veckan röstades han fram som en av de personer som svenskarna helst skulle vilja bjuda in till sitt julbord, i Livsmedelsföretagens stora julundersökning 2020.

Och kanske lyckas han så bra med sån för att han vågar visa både värme och humor, som gör att man lär känna personen Jonas Sjöstedt bakom politikern Jonas Sjöstedt. Det sistnämna fick vi se smakprov på, i ett inlägg på Facebook under söndagseftermiddagen.

Jonas uppdaterar från sin nya hemstad Hanoí. Han sitter på en restaurang och lägger upp en selife på sig själv, men den klockrena texten:

”Tar en Bia Hoi på söndagskvällen. Enormt populär vietnamesisk färsköl på fat a 3-4 kronor glaset.Inte särskilt stark, bara någon procent mer än Liberalerna.”

Han hänvisar till de senaste opinionsundersökningarna, som visar att Liberalerna tappar kraftigt – så kraftigt att de inte hade klarat 4%-spärren om det vart val idag och åkt ur riksdagen.

En katastrof för Liberalerna – men något Jonas tar med ro.

Vad tycker du om Sjöstedts känga? Kommentera gärna! 

Annons