Annons

Frisk hund avlivas eftersom ägaren ville begravas med henne

Annons

Vi älskar alla våra hundan. Men när du verkligen älskar något, prioriterar du vad som är rätt för dem över vad som är rätt för dig själv. Men en kvinna i USA tänkte inte riktigt så.

Hon fick sin friska hund av avlivas så att de kunde begravas tillsammans.

Den brunvita Shih Tzu mixen, Emma (inte hunden på bilden, men liknande) togs till Chesterfield Animal Shelter i Richmond, Virginia, i början av mars efter hennes ägares död, skriver CNN.

Hunden - som beskrevs som hälsosam och pigg - spenderade de närmaste veckorna där, under vilken period djurvänner bad om att den avlidne kvinnans hund inte skulle avlivas. Men deras bön ignorerades.

Den 22 mars togs Emma till en veterinär som avlivade henne. Hon skickades sedan till ett kremationscenter för husdjur och hennes aska placerades i en urn och begravdes bredvid ägaren.

Nyheten fick tusentals djurvänner att rasa på Twitter

En person sa: "Folk bryr sig inte om djur i livet eller döden! Det här är hjärtlöst, omänskligt och ynkligt! Och de människor som dödade hunden är ännu mer skräp!"

En annan skrev: "När hunden går bort naturligt, känn dig fri att begrava hunden bredvid henne, men detta är galet. Jag har katter, men jag vill bara att de ska gå till en annan familjemedlem som tar hand om dem."

Det är inte olagligt att avliva friska husdjur i Virginia, men många veterinärer motsätter sig det.

Dr. Kenny Lucas, en veterinär vid Shady Grove Animal Clinic, sa att han inte skulle avliva Emma. Enligt NBC12 sa han:

"När vi står inför en avlivnings-situation är det en väldigt känslomässig situation - och bortom allt vi pratar om - att vi behöver göra etiskt och vi har gjort en ed att göra.

Det är också något vi tar hem också. Det påverkar oss som professionella."

Vad tycker du om detta?

Annons